Menü

palyazat
palyazat

2022-ig marad a szaldó elszámolás!

A legfrissebb információink szerint a 2021.július 1-től meghirdetett bruttó elszámolás mégsem lép életbe, a kormány szerda késő este, vagyis az utolsó pillanatban eltörölte ezt a megkötést, érdemes élni a lehetőséggel!

Mi változott?

A Kormány 377/2021. (VI. 30.) Korm. rendelete az otthonfelújítási hitel bevezetése érdekében egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 641/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet és a családok otthonteremtésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 183/2021. (IV. 16.) Korm. rendelet egyes rendelkezéseinek hatályba nem lépéséről - ezt a címet viseli a szerda késő este megjelent Magyar Közlöny egyik rendelete. Magyar közlöny

Ennek a két említett rendeletnek ugyanis volt egy-egy olyan pontja, melynek értelmében eredetileg július 1-jétől új elszámolási rendszert vezettek volna be az újonnan üzembe helyezendő, otthonfelújítási támogatással megvalósuló lakossági napelemes rendszerek által termelt villamos energia hálózati átvételére. A meglévő szaldó elszámolást felváltotta volna a bruttó elszámolás. 

Szaldó elszámolásról részletesen linkre kattintva olvashattok.

Mit is jelent ez a családok számára?

Érdemes kihasználni a lehetőséget mivel, sokkal kedvezőbb a családok számára. Valamint csak a dátum változott, tehát jelenlegi információink szerint aki 2022-ig rendelkezik a szükséges nyilatkozatokkal, az még benne marad a szaldó elszámolásban, aki ezután szerzi meg az engedélyeket, az már a bruttó elszámolás hatálya alá fog esni.