Menü

palyazat
palyazat

Érdemes gyorsan dönteni, különben lemaradhatunk a szaldóelszámolásról!

Azokra a napelemes rendszerekre, amelyek esetén a villamosenergia- vásárlási szerződés 2021. július 1-je előtt kerül megkötésre, még a szaldós elszámolás vonatkozik még akkor is, ha a támogatási kérelmet a felújítási munkálatok végén, 2021. június 30. után nyújtják be.

Mit jelent pontosan a szaldó elszámolás egyszerűen?

A szaldó egy olasz eredetű szó, magyarra fordítva annyit jelent, hogy egyenleg.​ Leginkább a kereskedelemben, a könyvelésben használt szó, ahol például a pénztári bevétel és kiadás közötti különbözet megnevezésére is használják. Hasonlóan működik a szaldó elszámolás a napelemes rendszerek esetében is, ugyanis itt is egy egyenlegről van szó. A napelemek esetében ​az éves szinten megtermelt és elfogyasztott energia különbözetét – egyenlegetét – kell rendezni az áramszolgáltatóval.

Miről szól a rendelet?

Egyszerűsítve a rendelet módosítást, aki úgy telepít a kedvezmény igénybevételével napelemes rendszert, hogy 2021 június 30-ig rendelkezik a szükséges nyilatkozatokkal, az még benne marad a szaldó elszámolásban, aki ezután szerzi meg az engedélyeket, az már a bruttó elszámolás hatálya alá fog esni.

Miért érdemes minél hamarabb dönteni?

A piacon jelentősen megnőtt az évek során a kereslet a napelemes rendszerek iránt, az újonnan hozott rendeletek tovább emelték az érdeklődést, hiszen mindenki szeretné igénybe venni az elérhető támogatásokat. 

Kérjen árajánlatot tőlünk!