Menü

palyazat
palyazat

4-5 éven belül megtérülő befektetés!

Sokan gondolkoznak azon, hogy megéri e napelemet telepíteni vagy sem. Jelenleg elérhető 3+3 milliós pályázattal, biztosan állíthatjuk, hogy megéri belevágni és nem érdemes sokat várni mivel hamarosan már nem lesz elérhető a szaldó elszámolás!

Mennyi napelem panelre van szükséged?

Már egy darab napelem panel telepítésével is sokat tehetsz a környezetvédelemért és saját pénztárcád megóvásáért. De hogy a családi beruházás valóban el is érje a célját, érdemes már úgy kalkulálni a telepítendő napelemek számával, hogy otthonod teljes villamos energia felhasználást biztosítani tudd vele sőt érdemes ezen felül is tervezni!

Szerencsére nem nektek kell ezt kiszámolni, használjátok a napelem kalkulátorunkat bátran!

Miért érdemes több napelemet feltenni mint a jelenlegi szükséglet?

A többlet energia nem vész el, visszatölti a rendszerbe majd például este amikor mindenki használja és a napelemek nem termelnek eleget, akkor ezt elhasználhatjuk. Valamint a többlet áram jelnelegi felvasárlási ára 17 Ft, tehát ebből is profitálhatunk.

Továbbá az statisztika alapján a háztartások átlagos áramszükséglete folyamatosan nő, nem is csoda hiszen rengeteg elektromos eszközt használunk napi szinten. Továbbá mivel mindenki hosszú távba gondolkozik, a napelem teljesítménye minimálisan fog csökkenni 20-30 év után.

Meddig működik egy napelem panel?

Adódik a kérdés, hogy ha a napelemes rendszer telepítésére befektetésként tekintünk, amellett, hogy az ökológiai lábnyomunkat is csökkentjük, akkor mégis milyen megtérüléssel számolhatunk. A napelem paneleket hosszú távra tervezik, a mai technológiai lehetőségek mellett a 35-40 éves időtartam teljesen reális. Ennek ellenére a gyártók biztosra mennek, ezért fordulhat elő, hogy a termékleírások, egyéb kommunikációs anyagok „csak” 25 éves korukig ígérik a napelem panelek optimális működését. Ez azonban csak azt jelenti, hogy 25 évig teljesítménygarancia mellett számíthatsz a napelem panelekre, a jelenlegi adataink szerint ugyanis a panelek 25 éves korukig működnek 80%-os teljesítmény mellett. A korai napelemes rendszerek vizsgálatai alapján azonban kijelenthető, hogy a 20-25 éves rendszerek még mindig 90-95%-os teljesítményen pörögnek, ebből kifolyólag prognosztizálható a 30-40 éves élettartam.

Jelenleg lakosság számára elérhető pályázatunkról cikkünkben olvashattok!